Košarica
0,00€

Vbrizgalni sistem - VW TDI

Vbrizgalni sistem je že dolgo pomembna komponenta vsakega motorja. Za optimalno delovanje sistema za vbrizg priporočamo menjavo filtra za gorivo vsak servisni interval – ne glede na predpise proizvajalca avtomobila (določeni proizvajalci avtomobilskih znamk imajo v servisni dokumentaciji napisano, da je v deželah s slabim gorivom priporočljivo pogosteje menjati filter goriva).

Filter za gorivo odstranjuje trde delce do velikosti štirih mikronov, vode in manjših delcev pa ne. Zato je poleg redne menjave filtra goriva priporočena tudi uporaba aditiva za dizelsko gorivo. Dober dizelski aditiv gorivu doda manjkajoče mazalne sposobnosti, te pa pomenijo manj trenja v sistemu ter zmanjšanje temperature delovanja. Aditiv prepreči vezavo vode v gorivu in tako poskrbi, da voda ostane razpršena po gorivu v zelo majhnih kapljicah, ki izgorevajo v izgorevalnem prostoru motorja – brez da bi pri tem poškodovale komponente sistema za vbrizg.

Za ostale tujke in trde delce, manjše od štirih mikronov, ki se sčasoma naberejo na stenah vbrizgalnih komponent, pa se svetuje uporaba aditiva v večji koncentriranosti vsak servisni interval. Tako koncentrat aditiva sproži čistilni učinek na vseh komponentah sistema za vbrizg. Svetuje: servisni strokovnjak Miha Arčon.